>> صفحه اصلی
         >> درباره روسانا
         >> اخبار
         >> مقالات
         >> تماس با ما
         >> نمایشگاهها









 
جستجو در سایت
قرقره های نجات خودکار مدرن

قرقره های نجات خودکار مدرن

1-اطلاعات کلی درباره دستگاه

 قرقره های نجات خودکار مدرن (که از این به بعد دستگاه نامیده می شود)، جهت بیرون آوردن اضطراری افراد از ارتفاعات بال در موتقع بحرانی مورد استفاده قرار می گیرد.

 از این دستگاه در مواقعی که سایر راه های تخلیه امکان پذیر نیستند، استفاده می شود. دستگاه بطور کامل اتوماتیک بوده و نیازی به تنظیم سرعت پایین آمدن نداشته و امکان پایین آوردن هر گروه از افراد یا بار را در محدوده وزن تعیین شده فراهم می آورد. 

2-مشخصات فنی

2.1. ارتفاع پایین بری – در هر ارتفاع دلخواه (متراژ طناب نجات نسبت به ارتفاع مربوطه تعیین می شود)

2.2. وزن بار یا افرادی که پایین می آیند – 200-40 کیلوگرم

2.3. سرعت پایین بری –   0.3 ± 1 متر/ثانیه

2.4. تعداد تضمین شده پایین بری – 100

2.5. محدوده دمای کاری از 40- الی 40+ درجه سانتی گراد.

2.6. ابعاد دستگاه در کیف 18×35 سانتی متر.

2.7. وزن بلوک ترمز 8 . 3 کیلوگرم.

3.  سری (ست) کامل دستگاه 

نام

تعداد، عدد

 دستگاه (بلوک ترمز، طناب که در دو انتهای آن جلیقه و پوشش کار گذاشته شده است)

1

 قرقره طناب

1

کیف نگهداری

 1

حلقه برای دست ها

1

کارابین

 1

شناسنامه

1

دستور العمل استفاده

 1

 

4. اجزای دستگاه

دستگاه، از بلوک ترمز که با طناب پر شده و در انتهای آن جلیقه نجات بهمراه پوشش پرس شده، تشکیل شده است. انتهای بلند طناب بر روی قرقره، کیف نگهداری، کارابین و حلقه برای دست ها پیچیده شده است.

4.1. دستگاه در یک کیف اریجینال (5) نگهداری می شود. بدنه (1) دستگاه از فلز ساخته شده و داخل آن مکانیزم تنظیم کننده  قرار دارد که طناب فلزی پیچیده شده در پوشش از آن رد شده است. در قسمت بالایی بدنه (1)، گوش هایی با حفره جهت اتصال به قطعات نصب از طریق کارابین (4) وجود دارد.  

4.2. قرقره (2) با طناب و دومین جلیقه جهت باز کردن سریع طناب و جلوگیری از گره افتادن آن قرار گرفته است. طناب از مغزه فلزی و بافته تشکیل شده است. در هر دو انتهای طناب، حلقه هایی

 

توسط قالب های پرسی کارگذاشته شده که به هر کدام از آنها جلیقه های نجات به صورت ثابت وصل شده است.

4.3. جلیقه نجات (3)، حلقه مرتبط میان انسان و طناب می باشد. این جلیقه مثلث شکل بوده و از پارچه بسیار مستحکم که به کمک تسمه اتصالی تقویت شده، ساخته شده است.

4.4. کارابین (4) جهت اتصال بدنه دستگاه به نقطه های نصب بر روی دیوار ساختمان می باشد.

4.5. نوع احتمالی نقطه ثابت ( در ست دستگاه نمی باشد) بهمراه دستگاه که به آن آویخته شده است، در شکل 2 آمده است.

 

شکل 1                                         شکل 2

     

 

دستورالعمل استفاده             

1- طریقه نصب

1.1 این قرقره ها معمولا در کنار پنجره نصب می گردند. نصب آن میتواند در داخل یا خارج پنجره باشد، با این تفاوت که اگر در خارج از پنجره نصب گردد، فاصله آن نسبت به پنجره می بایست به گونه ای باشد که دست انسان به راحتی به آن برسد. نصب این قرقره ها به گونه ای است که پیچ نصب از یک طرف دیوار داخل و از طرف دیگر دیوار توسط مهره مربوطه مستحکم می گردد تا بدین طریق امکان کنده شدن قرقره از دیوار غیرممکن باشد.  

از نصب سرخودی نقاط ثابت دستگاه بدون آگاهی و مهارت مربوطه اکیدا خودداری شود – این امر زندگی افراد را به خطر می اندازد.

2. نحوه کار

2.1. برداشتن و باز کردن کیف  

2.2. وصل نمودن بدنه دستگاه بوسیله کارابین به نقطه نصب و چرخاندن مفصل کارابین. در صورت قرارگیری داخلی نقطه ثابت، کارابینی که در انتهای لولای بازشونده قرار دارد به حلقه نقطه ثابت وصل شود ، مفصل کارابین چرخانده و دستگاه در پشت خمیدگی طاق پنجره یا مدخل بالکن جای داده شود.

 

2.3. قرقره به همراه طناب پایین انداخته شده و از اینکه قرقره به زمین رسیده، اطمینان حاصل شود.

2.4. جلیقه نجات پوشیده شود. جلیقه باید همانند "شلوارک" پوشیده شود. پس از قراردادن تسمه ها بر روی شانه در صورت نیاز بلندی آنها تنظیم شود.

2.5. از بالای طاق پنجره یا نرده بالکن پایین آمده و در صورت نیاز حلقه اضافی روی دستگاه گرفته شود. توجه! باید مراقب بود که طناب همیشه به صورت کشیده باشد به گونه ای که قبل از پایین آمدن، اضافه های طناب از طرفی که آزاد است از بلوک ترمز رد شود.

2.6. از طناب پایین آمده و دقت شود که این کار به صورت عمودی صورت گیرد. پایین آمدن از پهلو هم امکان پذیر است به گونه ای که دست ها از دیوار دور شده یا صورت را به سمت دیوار برگردانده، پاها را خم کرده و به شدت به دیوار تکیه داده شوند. بهتر است که طناب موازی با طناب پایین آور به هم آمیخته نشوند. همزمان با پایین آمدن می توان جلیقه را با دست گرفت. سرعت پایین آمدن می تواند به صورت اتوماتیک تنظیم شده و ثابت بماند.  

2.7. پس از اینکه پاها به زمین رسید، باید نشست تا طناب از حالت کشیدگی در آید. این امر درآوردن جلیقه نجات را تسهیل می کند. جلیقه نجات باید درآورده و حتما پوشش آن بر رویش کشیده شود. فرمان پایین آمدن نفر بعدی داده شود.

شود.

2.8. نفر بعدی، جلیقه نجات را که بالا آمده است، برداشته و اقدامات بندهای 2.4 و 2.7 را تکرار می کند.

2.9. این دستگاه بعنوان ابزار تخلیه برای یک نفر بوده و طول طناب به گونه ای محاسبه شده که زمانی که یک نفر در حال پایین آمدن است، انتهای دیگر طناب به همراه جلیقه نجات در بلوک ترمز قرار دارد. بنابراین این دستگاه به شیوه "تاب" کار می کند و امکان تخلیه افراد زیادی را طی مدت زمان کوتاهی فراهم می آورد.

2.10. کودکان و حیوانات باید همراه بزرگسالان پایین آورده شوند، به گونه ای که آنها را داخل جلیقه نجات نشانده، صورت ها روبروی یکدیگر بوده و محکم با دست با استفاده از جلیقه های کودک مخصوص که به قسمت اصلی دستگاه بسته شده اند (به صورت اضافی توسط تولیدکننده عرضه می شوند)، گرفته شوند.

 

استفاده از دستگاه برای تمرین ممنوع می باشد.

در صورت تمایل، به تولیدکننده یا نماینده رسمی آن مراجعه نموده و کمک عملی و متدیک به شما ارائه خواهد شد و در صورت امکان آموزش با دستگاه مخصوص ارائه شده و با در نظر گرفتن تمامی تدابیر امنیتی برگزار می شود.

 

لیست موضوعات
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد موسسه رایزنی و سلوک آموزش نوا محفوظ می باشد.
طراحی سایت و میزبانی وب : ایران طراح